Előfizetői tartalom

Megint lefele vette az irányt az olaj ára

Portfolio
Az amerikai nyersolaj novemberi határidős jegyzésára tegnap 2.4%-ot esett, a mai eddigi kereskedés során stagnált. A tegnapi 58.5 dolláros zárószint az elmúlt 15 hónapos időszak tekintetében a legalacsonyabbnak számít. A piac az OPEC bejelentésekre figyel és a csütörtökön publikálandó amerikai nyersolajkészlet adatokra. A Brent spot árfolyama 1%-os mínuszban nyitott ma.

Az OPEC (az olaj világkitermelésének 40%-át adó olajexportáló országok) napi kitermelését 1 millió hordóval szeretné csökkenteni. Az OPEC miniszterek jelenleg is tárgyalásokat tartanak a csökentés részleteivel kapcsolatban. A piac arra figyel, hogy az OPEC összehívja-e rendkívüli ülését a December 14-ei ülés előtt, hogy formalizálja a kitermelési kvóták csökkentését....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés