Előfizetői tartalom

Nyár végére 80 dollár lehet az olajár?

Portfolio
Pénteken 1.4%-kal emelkedett az augusztusi határidős WTI árfolyama, így a hetet 3%-os pluszban zárta a 73 dolláros szint közelében. Az árfolyam emelkedésében az ismét fellángoló nigériai feszültségek miatt az olajkitermelés kiesése miatti félelem, valamint a nyári benzinfogyasztási csúcsszezon alatt az átlag alatti kapacitáskihasználtsággal működő finomítók játszanak szerepet.

Nigériában a fegyveresek az ország olajkitermelésének ötödét blokkolják, és az esetleges további kitermeléskiesés miatti feszültségek spekulatív tőkéket vonzanak az olaj piacára felhajtva az árfolyamot. A Total vezérigazgatója, Christophe Margerie a hétvégén azt nyilatkozta, hogy egyéb olajtársaságokkal együtt (mint példáula Shell) ők is azt gondolják, hogy a jelenlegi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés