Előfizetői tartalom

Arany: a kereslet-kínálat alakulása támogatni fogja az árfolyamot

Portfolio
A tegnapi 3%-os esést követően ma 0.4%-kal korrigált vissza az arany árfolyama, és a miután nem sikerült a 27 éve felállított 850 dolláros csúcs fölé kerülni, a nemesfém árfolyama már 800 dollár alá esett vissza. A kereslet-kínálati oldal a legfrissebb hírek szerint az árfolyamra támogatólag hathat majd, kérdés, hogy a befektetési alapok ismét jelentkeznek-e vételekkel a nemesfém piacán.

A World Gold Council adatai szerint az arany iránti kereslet 19%-kal emelkedett a harmadik negyedév során, melyben az ékszerkészítők (melyek tavaly az arany iránti kereslet 67%-át adták) fogyasztási igénye jelentős szerepet játszhatott. A legnagyobb fizikai keresletet India támasztja, ahol az év utolsó hónapjai az ünnepek miatt szezonálisan erősebb kereslettel párosulnak. A Deutsche...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés