Előfizetői tartalom

Újabb mélyponton a használt lakások értékesítése az USA-ban (3.)

Portfolio
A vártnál jóval erőteljesebb volt a használt lakások értékesítésének visszaesése decemberben az Egyesült Államokban, így az összehasonlítható adatok 9 éves idősorában a decemberi lett az eddigi legalacsonyabb eladási volumen. A novemberi 5.00 millió egységről (évesített érték, szezonálisan igazítva) decemberre 4.89 millió egységre zuhant az eladások volumene, míg a piac 4.95 millió egységre számított.

Az 4.89 milliós érték az összehasonlítható adatok 1999 januárjától vezetett idősorában a legalacsonyabb és a többi gyenge ingatlanpiaci adattal együtt szintén alátámasztja azt, hogy a jelzálogpiacról kiindult pénz- és tőkepiaci válság a szigorodó hitelkondíciókon keresztül számottevő negatív hatást gyakorolt az ingatlanpiaci aktivitásra. A negatív meglepetés elsősorban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés