Előfizetői tartalom

Veres a negyedik legrosszabb európai pénzügyminiszter

Portfolio
Immáron harmadik éve, újra összeállította a Financial Times az európai pénzügyminiszterek rangsorát. A pénzügyi bársonyszékben ülőknek idén nehéz dolguk volt, hiszen az Egyesült Államokból kiindult hitelpiaci válság begyűrűzött az európai kontinensre is, megviselte az itteni bankokat és súlyos reálgazdasági hatásokat vált ki, ami több ország gazdasági recessziójába torkollik - emlékeztet a pénzügyi napilap. Az értékelés során közgazdasági, politikai és stabilitási szempontból zsűrizték az uniós országok pénzügyminisztereit - foglalja össze az értékelés szempontjait az Index.

A 19 pénzügyminisztert magában foglaló - tehát nem minden uniós pénzügyminiszterre kiterjedő - listán a magyar fő pénzügyér, Veres János a 16. helyet szerezte meg, vagyis a negyedik legrosszabb pénzügyminiszternek hozta ki a Financial Times. A lap megjegyzi: Veres teljesen kihasználta szűk mozgásterét, miközben konfrontálódott olyan képzeletbeli választókkal, akik allergiás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés