Előfizetői tartalom

Tovább zuhant a szakadékba a magyar ipari termelés (2.)

Portfolio
A januári 21%-os zuhanás után februárban éves szinten 25.4%-kal hanyatlott a munkanaphatástól megtisztított magyar ipari termelés - közölte az előzetes adatot a Központi Statisztikai Hivatal. A piac 20-22% körüli zuhanásra számított, így az adat negatívan értelmezhető. A forint mérsékelt gyengüléssel reagált a hírre.

Kapcsolódó cikkünk2009.04.07 09:43Megbillent a forint - 300 közelében járt az euróA részletes adatokat egyelőre nem tette közzé a KSH, az majd csak április 15-én várható. A nyers adat szerint 28.9%-os volt a tavaly februári volumennel összevetett ipari termelés-zuhanás. A KSH szakértője a Reuters-nek jelezte, hogy ez lehetett a rendszerváltás óta a legnagyobb éves szintű visszaesés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés