Előfizetői tartalom

"Kedvező hátszéllel indulunk" - Interjú a Költségvetési Tanáccsal

Portfolio
Az intézményépítés fázisánál tart a nyáron startoló Költségvetési Tanács, melynek tagjai bíznak abban, hogy a költségvetési fegyelemről vallott társadalmi közfelfogás változóban van. Ha mégis félretervezik a büdzsét, a tanács a nyilvánosság erejében bízik, jelzi a piacoknak és a politikusoknak, hogy baj van. A tanács elnökével Kopits Györggyel, és két tagjával, Oblath Gáborral és Török Ádámmal beszélgettünk.

A jövő évi büdzsébe már lesz beleszólás. Portfolio.hu.: Hogyan látják pillanatnyilag a költségvetés helyzetét? Török Ádám: Az úgynevezett költségvetési felelősség törvény (vagy plafontörvény) értelmében, ahhoz, hogy bármit is mondanánk a költségvetés helyzetéről azt alá kellene támasztani szakmai elemzéssel. Kopits György: Mi majd akkor és úgy tudunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés