Előfizetői tartalom

Így élsz, így fizetsz 2010-ben

Portfolio
Szinte teljesen újra kell tanulnunk az adótörvényeket: itt a szuperbruttósított szja és a vagyonadó, a béren kívüli juttatások nagy részét adó alá vonták, a foglalkoztatott után fizetendő járulék összesen öt százalékponttal esett, nőtt a jövedéki adó, a gépjármű- és a társasági adó, megszűnt a szolidaritási adó és egy sor adóalap-korrekciós tényező foglalja össze az Index az év elejétől életbe lépő változásokat. Csökkent a távhőáfa, a lakásvásárlási illeték, változott a KRESZ, drágult a gáz, a benzin, februárban emel árat a BKV, a MÁV és a Volán.

Az elmúlt esztendőkben hozzászokhattunk, hogy az új év új adótörvényeket is hoz. Hogy ne jöjjünk ki a lendületből, tavaly több mint egy tucatszor íródott át például az adózás rendjéről szóló törvény, az évközi adócsomag ötször, januárig visszamenőleg, májustól, júliustól, augusztustól és szeptembertől változtatta meg életünket. Most pedig gyakorlatilag újra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés