Előfizetői tartalom

Nem tudja kifizetni tartozásait a HospInvest

Portfolio
A tavaly nyár óta felszámolás alatt álló Hospinvest Zrt. máig nem tudott semmit sem kifizetni hárommilliárd forintos tartozásából. A cég felszámolója szerint ennek az az oka, hogy az egészségbiztosító már az új működtetőknek utalta a hospinvestes kórházak utolsó hónapjaira járó finanszírozást. Az ügyben per indult. Ha ez a pénz befolyna, az az elmaradt bérek, a beszállítók kifizetésére volna elég, de a bankhitelek törlesztésére nem. A kórházak többségét azóta önkormányzati cégek üzemeltetik, egyedül a gyöngyösi kórház vagyonkezelését vette át egy másik magántársaság - írja az Index.

A felszámolás alatt álló Hospinvest Zrt. egyelőre a korábbi kórházi alkalmazottak, beszállítók és hitelezők semmilyen követelését sem tudta teljesíteni, közölte Horváth Szilárd, a céget felszámoló TM Line Zrt. munkatársa. A tartozások kifizetésére azért nincs lehetőség, mert per indult az OEP-finanszírozás miatt, mondta a felszámoló. A kiskunhalasi, a gyöngyösi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés