Előfizetői tartalom

Maradt a kamat a briteknél

Portfolio
A várakozásoknak megfelelően sem irányadó rátáján (0.5 százalék) sem a likviditási problémák enyhítését célzó programok feltételein nem változtatott a Bank of England. Az eredeti terveknek megfelelően a jegybank összesen 200 milliárd font értékben vásárol eszközöket a különböző pénzpiaci szereplőktől, ám a vásárlások egyelőre szünetelnek.

A legutóbbi kamatmeghatározó óta napvilágot látott makrogazdasági adatok nem indokolták a monetáris kondíciók változását, mégsem tartják kizártnak a jegybankárok, hogy a jövőben - a gazadsági kondíciók kedvezőtlen irányba történő változása esetén - további lépéseket tegyenek a likviditási problémák enyhítése - és ezzel a pénzügyi rendszer stabilitásának megőrzése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés