Előfizetői tartalom

Adták év végén a külföldiek a magyar részvényeket és kötvényeket

Portfolio
Miközben a globális befektetői légkör alapvetően pozitív volt 2009. negyedik negyedévében, aközben a külföldiek mind a magyar állampapírok, mind a tőzsdei részvények, mind a jelzáloglevelek piacán nettó eladók voltak - derült ki a Magyar Nemzeti Bank által ma közzétett statisztikából. A folyamat mögött a tavaly év végén a figyelem középpontjába került, a dubaji és a görög állam fizetőképességével kapcsolatos aggodalmak játszhattak lényeges szerepet. Ezek az aggodalmak kezdetben érezhető negatív hatást gyakoroltak a magyar eszközpiacokra, később azonban a tapasztalatok abba az irányba mutattak, hogy ez a fertőző hatás minimálisra gyengülhetett.

Intenzív állampapír-eladások A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint 2009 végén piaci értéken 14475 milliárd forintot tett ki a magyar állam által kibocsátott állampapírok állománya, 5 milliárd forinttal kevesebbet, mint egy negyedévvel azelőtt. A statisztika szerint a tavalyi negyedik negyedév során 212 milliárd forinttal 6219 milliárd forintra csökkent a külföldiek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés