FONTOS Minden eddiginél gyorsabban lehet fogyni ezekkel az új szerekkel, de van velük egy nagy probléma
 
Előfizetői tartalom

Moody's: Leminősítést kap Görögország, ha nem teljesíti vállalásait

Portfolio
Akár egy hónapon belül jöhet a görög hosszú távú devizaadósság leminősítése, ha az ország nem teszi meg azokat a lépéseket, amelyeket a költségvetés óriási hiányának csökkentéséhez tervezett - fenyítette meg Görögországot a Moody's. A hitelminősítő szava azért nagyon fontos, mert a három nagy hitelminősítő közül egyedül a Moody's-nál van az EKB tenderein való részvételhez elegendő minősítése Görögországnak.

Két fokozatos leminősítés, és Görögország kiesik az EKB tenderein való részvételből. Azt is nyilatkozta Pierre Cailleteau, a Moody's szuverén kockázatokért felelős igazgatója, hogy "pár" fokozatos leminősítés jöhet Görögországra. Az S&P és Fitch már egyaránt BBB+ -ba vágta a görög hosszú távú adósság minősítését, ami idén év végéig elfogadható az EKB számára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés