Előfizetői tartalom

Komolyabb forintgyengülés? - Már nem kell félniük a devizahiteleseknek

Portfolio
Több fontos piaci mutató is arra világít rá, hogy csökkent a befektetők között a komolyabb forintgyengülésre, illetve a megugró piaci volatilitásra számítók aránya - derül ki a Magyar Nemzeti Bank által közzétett grafikonokból. Nagyobb forinterősödésre sincs azonban feltétlenül kilátás - mondja az elemző -, hiszen közelegnek a parlamenti választások, illetve a magas állam- és külsőadósság még továbbra is sérülékennyé tesz minket a világban, ráadásul a magyar jegybanknak sincs szüksége érdemben erősebb forintra. Ha technikai elemzői szemmel nézzük az euróval szembeni árfolyamot, akkor sem igazán találunk fogódzót az árfolyam jövőbeli irányára, maradhat tehát az oldalazás, hacsak nem változik érdemben a nemzetközi befektetői hangulat.

A dubaji és görögországi fejlemények miatt csökkent a globális kockázati étvágy tavaly december első felében, amelynek nyomán a forint 270 körülről 280 körülig gyengült az euróval szemben. Az árfolyam leértékelődése mögött a külföldiek mintegy 500 milliárd forintot kitevő nettó forinteladása húzódott meg; amelynek nagy részét visszavették január második felében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés