Előfizetői tartalom

Várakozásokat felülmúló teljesítményt nyújt a lengyel gazdaság!

Portfolio
A vártnál is jobb lett a tavalyi utolsó negyedévben a lengyel gazdaság növekedése, az elemzői konszenzus 3,0%-os éves növekedést várt az említett negyedévben, a lengyel statisztikai hivatal előzetes adata szerint a növekedés 3,1%-os volt. Mint ismert, a lengyel gazdaság egyáltalán nem esett recesszióba a válság során, és a prognózisok szerint növekedése élen jár majd idén nem csak a régióban, hanem az egész Európai Unióban.

A negyedik negyedéves adat nem csak éves, hanem negyedéves bázison is kedvező, a harmadik negyedévhez képest 1,2%-kal nőtt a gazdaság. Szezonális kiigazítás nélkül a megelőző év azonos negyedévéhez képest pedig 3,1% volt a növekedés.A növekedéshez pozitívan járult hozzá az export (+2,2%), illetve feltámadt a belső fogyasztás is (+0,9%), amely a megelőző negyedévben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés