Előfizetői tartalom

Kívül tágasabb! - Gyakorlati megoldások a kisebbségi tulajdonosok eltávolítására

Portfolio
Gazdasági társaságok többségi tulajdonosainak gyakran okoz problémát, hogy a kisebbségi tulajdonrésszel rendelkező tagok, részvényesek akarva, vagy akaratlanul is a kerékkötőivé válnak a társaság további fejlődésének. Ilyen esetekben a többségi tulajdonosokban gyakorta felmerül a gondolat, hogy valamilyen módon meg kellene "szabadulni" a kisebbségi tulajdonostól. E gondolat egyáltalán nem ördögtől való és a társasági jog számos megoldást kínál e cél eléréséhez.

A gazdasági életben a kisebbségi tulajdonosok eltávolításának egyik leggyakoribb formája a kivásárlás. Tőkeegyesítő társaságok esetén, a társasági szerződés, illetve az alapszabály eltérő rendelkezése hiányában, az üzletrészek és a részvények általában szabadon átruházhatóak a társaság tagjaira, részvényeseire. Így a legegyszerűbb megoldás a többségi tulajdonos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés