Előfizetői tartalom

"Tudja, a kínaiak szeretik az aranyat..."

Portfolio
Annak ellenére, hogy a Kínában zajló események hosszabb távon jelentősen befolyásolhatják az aranykereslet és kínálat alakulását, meglehetősen kevés információhoz lehet jutni az ország belső aranypiacáról. Bár pontos adatokhoz jutni igen nehéz, a trendek mégis felvázolhatóak Juhász Gergely, a Conclude Befektetési Kft. ügyvezetője szerint.

A közzétett adatok szerint Kína 2,400 milliárd dolláros devizatartaléka mellett 1,054 tonna aranytartalékokkal bír, ami 1,100 dollár/unciás ár mellett is csupán mintegy 38 milliárd dollárnak, azaz az összes (deviza és arany)tartalék mindössze 1,6%-ának felel meg. Az USA aranytartaléka ezzel szemben 8,133 tonna, míg devizatartalékai 123 milliárd dollárra rúgnak. Nem tudhatjuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés