FONTOS Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül
 
Előfizetői tartalom

60-70 milliárdos adósságot görgetnek a kórházak

Portfolio
A kórházszövetség legutóbbi felmérése szerint a kórházak az első negyedévben 60-70 milliárd forintos adóssággal rendelkeztek - mondta el a Világgazdaságnak a szövetség elnöke, Varga Ferenc. A kórházigazgatók jelzése szerint a kiadások folyamatosan meghaladják a havi bevételeket, így az adósság tovább emelkedhet annak ellenére, hogy év elején többletforráshoz jutottak az intézmények. Az OEP első negyedéves adatai egyébként azt mutatják, hogy az első hónap rendkívüli kiadási tételeit leszámítva jobban alakul az egyenleg lefutása.

Kapcsolódó cikkünk2010.01.18 09:51 Januárban 85 milliárdot kaptak a kórházak - Mire elég?A Magyar Kórházszövetség elnöke a napilapnak kifejtette, hogy a 126 megkeresett kórház közül 87 válaszolt, ezek az intézmények összesen 43 milliárd forinttal tartoznak a beszállítóknak. Ebből az egész ágazat adósságállományát 60-70- milliárdra becsülték. Csiba Gábor, a Stratégiai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés