Előfizetői tartalom

Görög válság: elkerülhető a pénzügyi krízis?

Bár szappanoperának tűnik, nem csak a görög válság megoldásáról, hanem egy újabb pénzügyi krízis megakadályozásáról szól a görög dráma. A folyamatok azonban véleményünk szerint az egyetlen jó megoldás felé vezetnek, hiszen a hatalmas görög állampapír kitettséggel rendelkező európai bankszektor és a Lehman-csőd utáni piaci folyamatok megismétlődésének réme miatt igazából nincs realitása az azonnali csődnek. A megoldás nem lehet más, mint egy hatalmas görög megszorítás, aminek köszönhetően TALÁN el lehet kerülni a csődöt, s mely akár hosszú évekig is recesszióba taszíthatja Görögországot. Az időzítés miatt a végső megoldás a következő 1-2 hétben kialakulhat, ami véleményünk szerint pozitívan hathat a tőkepiacokra.

Tekintettel arra, hogy a május 19-i jelentős (8.5 mrd euró+kamatok) állampapír lejárat előtt Görögország a piacról érdemi forrást már nem tud bevonni, az alábbi főbb szcenáriók léteznek a válsággal kapcsolatosan: 1., Görögország kilép/kiléptetik az eurózónából: megítélésünk szerint ennek a szcenáriónak nincs realitása, már csak azért sem, mert elvileg kivitelezhetetlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés