Előfizetői tartalom

Valóban intenzíven nőtt a magyar GDP (3.)

Portfolio
Az előzetes adatokkal egyező mértékű idei első negyedévi GDP-növekedési adatokat tett közzé a részletes statisztikában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Eszerint negyedéves alapon 0.9%-kal bővült a szezonálisan kiigazított adatok szerint a GDP a tavalyi negyedik negyedévi 0.2%-os emelkedés után. Technikai értelemben tehát, két egymást követő negyedéves bővülés nyomán, valóban véget ért Magyarországon a recesszió. Éves összevetésben a GDP 0.1%-kal, a naptárhatás kiszűrésével 0.2%-kal nőtt.

Az idei első negyedévi GDP-statisztika nagy meglepetést okozott a május közepi közzétételkor, mert nem számított rá a piac, hogy már emelkedésnek indult a magyar gazdasági teljesítmény (negyedéves, illetve éves alapon is).Kapcsolódó cikkünk2010.05.12 09:00 Hatalmas meglepetés: már nőtt a magyar GDP!2010.05.12 10:18 Meglepte az elemzőket a GDP-adat! - Véget ért a magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés