Előfizetői tartalom

"Újabb és újabb sokkok érték a magyar gazdaságot"

Eltér a jegybanki stáb és a monetáris tanács kockázatértékelése az inflációs kockázatokat illetően, aminek alapvetően a bizonytalan gazdasági környezet az oka - mondta el Virág Barnabás, az inflációs jelentést készítő csoport vezetője. A Magyar Nemzeti Bank szakértője úgy látja, hogy magyar gazdaság jelenleg egy olyan repülő, amelyiknek egyelőre csak az egyik motorja működik jól, de alacsonyan és labilis időjárási körülmények közt repül.

Magasak az inflációs várakozások. Portfolio.hu.: Meglehetősen kétarcú jelentést tett le az asztalra a jegybank szakértői stábja. Az alapinflációs folyamatok szempontjából például az MNB előrejelzése viszonylag optimista, ugyanakkor az inflációs célok elérését nagy kockázatok közt ígéri. Mi az oka ennek? Virág Barnabás: A recessziós gazdasági környezet hazánkban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés