Előfizetői tartalom

Fiktív 22 milliárdot "kaptak" a kórházak

Portfolio
Egy tavalyi döntéssel fedezet nélkül növelték meg 22 milliárd forinttal az Egészségbiztosítási Alapot. Ez a tétel a Varga Mihály által vezetett gazdasági tényfeltáró bizottság által kimutatott hiányzó bevétel legalább 10 százaléka - mutat rá az Index. Tavaly októberben a kórházakkal kötött megállapodás után az összeget egyszerűen beleírták a költségvetésbe. A homályos indoklás szerint a pénznek a foglalkoztatás növeléséből kellett volna bejönnie. Nem jött.

A Varga Mihály által vezetett gazdasági tényfeltáró bizottság jelentése szerint az idei költségvetésben a bevételi oldalon 212 milliárd forint az elmaradás, azaz ennyivel tervezték túl a bevételeket.Kapcsolódó cikkünk2010.09.08 11:19 200 milliárd forintnyi csontvázat talált Varga Mihály az idei költségvetésben (2.)2010.09.08 15:19 Varga Mihály "remél" és "szinte biztos"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés