Előfizetői tartalom

Itt a lista! - Magyarország a világ egyik legkockázatosabb országa

Portfolio
Magyarország a világ 9. legkockázatosabb szuverén adósa, Dubaj és Irak között helyezkedik el - derül ki a londoni CMA Datavision nemrég közzétett, negyedévente megjelenő összeállításából. A cég tízes listájának élén is történt változás, Görögország ugyanis átvette a vezetést Venezuelától. A rangsorból az is kiderül, hogy a piac egyre kockázatosabbnak ítél meg néhány euróövezeti tagállamot, miután - Görögország és Magyarország mellett - Írország és Portugália rontott helyezésén, míg Spanyolország új tag a listán.

Itt a lista! A CMA Datavision ezúttal is összeállította negyedéves, a világ legkockázatosabb országait tömörítő listáját. A londoni cég mindezt az egyes országok CDS-felárainak (negyedéves) árazása alapján készíti el, vagyis hogy az adott állam kötvényeinek mekkora a nemfizetés elleni biztosítás éves díja. Az európai országok szempontjából egyáltalán nem biztató...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái