Előfizetői tartalom

Széttépték az ezüstöt - Aktivizálódhatnak a bányák?

Portfolio
Új, 40 dollár feletti csúcsra húzták az ezüst árfolyamát, melyben a befektetők felől mutatkozó igény jelentős szerepet játszik. A Conclude Zrt. saját piaci tapasztalatai szerint a szállítási határidők jelentősen kitolódtak, bizonyos érmékben hiány alakult ki, míg a kilós ezüstrudakat 1-2 hónapos szállítási határidőre vállalták csak a gyártók. Mindazonáltal a nagy árfolyam emelkedést látva már a bányavállalatok is megjelentek az eladói oldalon, és a jelenleginél jóval magasabb szinten akár igen komoly termelői eladások jöhetnek. Alábbiakban a Conclude Zrt. véleményét változtatás nélkül közöljük.
Az ezüst átlagára tavaly 20,19 dollár volt, amihez fogható magas árakat csak 1980-ban láthattunk. A 2009-es, átlagár 14,67 dollár volt. Ez a dinamika idén sem csillapodott, hiszen a londoni fixing alapján, 31,86 dolláros szinten áll 2011 első negyedévének átlagára, a napokban pedig már a 40 dolláros unciánkénti álomhatár is megdőlt.Az ezüst befektetési célú vásárlása...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái