Előfizetői tartalom

Itt szeretne "nagyot lépni a kormány" a csomaggal

Portfolio
A magyar államadósság szintje valójában a bruttó nemzeti össztermék 82%-a környékén van, innen csökkenti le a kormány a Széll Kálmán terv segítségével - mondta a Raiffeisen Bank befektetői konferenciáján Palotai Dániel, a nemzetgazdasági minisztérium makrogazdasági főosztályának vezetője, aki a strukturális reformprogram egyes intézkedéseiről beszélt előadásában. Tájékoztatása szerint 2014-re 30 ezerre csökken az államilag finanszírozott felsőoktatási helyek száma. Az NGM főosztályvezetője azt is kiemelte, hogy a GDP 10%-át kitevő nyugdíjvagyonból 4,2%-nak megfelelő összeg államkötvény, amivel csökkenthető az államadósság. Míg további 2,8 százaléknyi rész a különböző eszközök eladásából fog az adósság csökkentésére fordítódni - tette hozzá.

A kormány reformcsomagjából megjelent friss részleteket alábbi cikkeinkben dolgoztuk fel:Kapcsolódó cikkünk2011.04.19 12:09Ez fájni fog! - Egyszerre két csomagot készít az Orbán-kormány2011.04.19 05:10Jövőre nem szja-csökkentés lesz, hanem emelés!2011.04.19 11:08Palotai: nem kérdőjeleződik meg a kormány adócsökkentésének értelmeCsapdahelyzetből szabadulna a kormány ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés