Előfizetői tartalom

Megszólalt a Fitch: ez részleges csőd

Portfolio
Görögország "korlátozott nem fizetővé válásának" felel meg technikai szempontból a brüsszeli euróövezeti válságcsúcson elért egyezség az újabb görög finanszírozási csomagról, amely azonban összességében "fontos és kedvező lépés" az euróövezet pénzügyi stabilitásának megteremtése felé - közölte pénteki londoni elemzésében a Fitch Ratings.

A legnagyobb európai hitelminősítő bejelentette, hogy a magánszektorbeli hitelezők bevonása a Görögország megsegítését célzó új pénzügyi programba besorolási szempontból "korlátozott nem fizetői eseménynek" minősül, és a Fitch Ratings ennek megfelelő - vagyis "RD" (restricted default) - szintre fogja módosítani az érintett görög kormánykötvények besorolását azon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés