Előfizetői tartalom

"Tankönyvszerűen megvalósíthatatlan Matolcsy politikája" (Chikán)

Portfolio
"Szinte tankönyvszerűen megvalósíthatatlan" Magyarországon Matolcsy György gazdaságpolitikája, vagyis a belső keresletre épülő gazdasági növekedés - fejtette ki Chikán Attila az origonak adott interjújában. Az egyetemi tanár szerint az új, 16%-os szja-rendszernek rossz helyen van a súlypontja, ettől nem pörög fel a gazdaság.

Chikán Attila az interjúban úgy vélekedett, hogy nem ígért sokat a jelenlegi kormány, de amiket ígért, azok nagyok voltak. Egymillió új munkahely tíz év alatt. Vagy hogy a gazdasági növekedés legalább három százalék lesz, de az optimista variánsban felpörög öt-hét százalékra. Akkor is leírtam, most is tartom, hogy ez a növekedési ütem messze nincs benne a magyar gazdaságban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés