Előfizetői tartalom

Kardcsörtetés Oroszország nyugati végein

Dmitrij Medvegyev elnök az Európai Unió közvetlen határán, a Kalinyingrádi terület fővárosában, az összes orosz állami tévécsatorna által közvetített szerdai beszédében ünnepélyesen nyilvánosságra hozta, hogy hadrendbe állítják a második világháború utáni béketárgyalásokon megszerzett, mélyen Németországba ékelődő egykori kelet-poroszországi Königsbergben létesített Voronyezs-DM rádiólokációs állomást.

A mindezidáig hangsúlyozottan civil emberként, a jogállam elszánt védelmezőjeként és a tudomány, az innováció lelkes ösztönzőjeként fellépő politikus ezt alig néhány nap az után jelentette be, hogy 500 kilométer távolságra irányítható Iszkander típusú rakéták telepítését helyezte kilátásba, ugyancsak a Kalinyingrádi területen. (Lásd erről az alábbi linken lévő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés