Előfizetői tartalom

Kiderült, mekkora IMF-hitelben bízik a kormány

Portfolio
A kormány illetékesei szerint nem lenne tragédia, ha a tervekkel szemben nem elővigyázatossági hitelvonalról, hanem egy klasszikus (2008-as hitelcsomaghoz hasonló) készenléti hitelkeretről születne megállapodás a hivatalosan januárban induló tárgyalásokon - írják a Citi feltörekvő piacokért felelős közgazdászai csütörtöki budapesti látogatásukon szerzett benyomásaik alapján. Az elemzők Magyarországról kiadott anyagukban azt is elárulják, hogy a kormány illetékesei egy 10-15 milliárd eurós hitelcsomagban reménykednek, ez az összeg már elegendő lenne ahhoz ugyanis, hogy javuljon a bizalom az ország iránt. A szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy az új IMF-megállapodás alapvetően határozza meg Magyarország 2012-es kilátásait.

Jövő héten megkezdődnek az előkészítő informális tárgyalások Magyarország valamint az EU, illetve az IMF képviselőivel Budapesten. Az uniós csúcs okozta bizonytalanabb nemzetközi környezet miatt létfontosságú lenne Magyarország számára, hogy bebiztosítsa a 2012-es évet egy új IMF-megállapodással. Egyes vélemények szerint az új uniós szerződéssel kapcsolatos magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés