Előfizetői tartalom

Aggódik az EKB

Összességében demokratikus irányba mozdult el az új jegybanktörvény akkor, amikor az elnöktől a monetáris tanács irányába delegált feladatokat, ám a az új jegybanktörvény-javaslatból kiolvasható belőle a függetlenség kárára történő befolyásolás szándéka - nagyjából így összegezhető az Európai Központi Bank véleménye a benyújtott jogszabályról. A helyzet érdekessége, hogy az intézmény még csak nem is a végső szöveget látta, ugyanis a vélemény olyan (üdvözlendő) részletekre is utal, amelyek végül nem kerültek be a tervezetbe.
Sok a változás Az Európai Központi Bank megismétli az MNB-törvény gyakori módosításaival kapcsolatos korábbi észrevételeit. A központi banki függetlenséggel összefüggésben: a központi bankra vonatkozó jogi keretnek a központi bank működéséhez szilárd alapot kell biztosítania. A Monetáris Tanács tagjainak jelölési eljárása, illetve az MNB döntéshozó testületeinek...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái