Előfizetői tartalom

Veszélyes precedenst teremthet az EU bánásmódja Magyarországgal

Helyesen teszi az Európai Bizottság és a Nemzetközi Valutaalap, hogy a hitelkeretről szóló tárgyalások minimális előfeltételévé tették Budapest számára például a jegybanktörvény módosítását - foglalt állást szerkesztőségi vezércikkében a Financial Times. A cikk szerzői szerint azonban ha itt megáll a folyamat, akkor az veszélyes precedens teremthet. A fő probléma ugyanis az új alkotmányos berendezkedés, amely súlyosan aláássa a demokratikus fékek és ellensúlyok rendszerét, miközben ezen a jegybanktörvény módosítása vajmi keveset változtat.
A Financial Times szerkesztőségi cikke emlékeztet arra, hogy az Európai Parlament most fitogtatja erejét a "hallatlan" magyar alkotmányos változtatások kapcsán és az uniós Alapszerződés hetedik cikkelye szerinti szavazat felfüggesztési procedúrát is fontolgatja Magyarország ellen. A luxemburgi külügyminiszter egyébként a német Der Spiegelnek adott interjúban vasárnap megjelent...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái