Előfizetői tartalom

Összeomló beruházások és hitelszűke: mi a baj a magyar gazdasággal?

Portfolio
A magyar gazdaság fő problémája a növekedési kilátása, ami a beruházások összeomlása miatt rendkívül rossz. Ez a tényező a külső sokkok tekintetében mutatott egyedülálló sérülékenységgel párosulva jelentős kockázatot jelent, különösen azért, mert a "deleveraging" folyamatnak nem látszik az alja. Mindezeket David Lubin, a Citibank régiós vezető elemzője mondta a Portfolio.hu "Forint, Válság, Államadósság" című konferenciáján.

Magyarország államadósságának kockázati prémiuma közelebb van Argentínához, mint Lengyelországhoz, vagyis teljesen világos, hogy a gazdasággal problémák vannak - kezdte felvezetőjében Lubin, ugyanakkor rögtön hozzátette: nem biztos, hogy ezek a problémák pont azok, amelyeket a hétköznapokban gyakran meg szoktunk nevezni. A reálkamatokat és a folyó fizetési mérleg pozícióját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés