Előfizetői tartalom

MNB: negatív az adóintézkedések egyenlege

Az adóváltozások egyenlege a vállalati szektorra nézve összességében negatív, munkahelyvédelmi tervvel együtt is - írja a jegybank frissített inflációs jelentésében. Összességében 2011 végéhez képest a vállalati szektorra kivetett költségnövekedés eléri a GDP 2 százalékát. A vállalatok alkalmazkodását meghatározza, hogy mennyire látják tartósnak a helyzetet, de alappálya szerint is arra számít az MNB, hogy létszámot nem fognak bővíteni, ami kisebb mértékben visszafoghatja a versenyszférában a foglalkoztatottságot.
Kapcsolódó cikkünk2012.12.20Nagyon messze van a 3 százalékos célÖsszességében negatív az adóintézkedések egyenlege A kormányzat 2012 során számos intézkedést hozott a költségvetési egyensúly javítása érdekében. Az intézkedések jelentős része az átmenetinek szánt válságadókat cserélte tartós bevételi forrásokra. Bár a munkahelyvédelmi akcióterv intézkedései...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái