Előfizetői tartalom

Matolcsy miatt húzza az időt Orbán

Portfolio
A miniszterelnök azért nevezi meg a lehető legkésőbbi időpontban jegybankelnök-jelöltjét, hogy ezzel időt adjon Matolcsy György jelenlegi nemzetgazdasági miniszternek arra, hogy megkedveltesse magát a befektetőkkel - idézi a Bloomberg hírügynökség a Royal Bank of Scotland londoni elemzőinek véleményét. Szerintük ugyanis a múlt heti fejlemények tükrében nagyon valószínű, hogy Matolcsy követi Simor Andrást az MNB elnöki székében.

Az RBS stratégái azzal számolnak - a miniszterelnök brüsszeli kijelentése alapján -, hogy Orbán Viktor március elsején nevezi meg jelöltjét a Magyar Nemzeti Bank élére. Korábban úgy tűnt, hogy a kormányfő már a holnaptól kezdődő kihelyezett frakcióülésen elárulja jelöltje nevét. Közben a londoni elemzők arra is rámutatnak, hogy Matolcsy György a múlt heti Dow Jones-nak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés