Előfizetői tartalom

Mire számít a piac ma Matolcsytól?

Portfolio
Több eszköz bejelentésére is számítanak a piaci elemzők holnap, Matolcsy György sajtótájékoztatóján, és úgy vélik, az új eszközök bevetése a hitelezés fellendítését (elsősorban kkv szektor) szolgálná brit mintára egyfajta "funding for lending" formában. Más eszközöket is elképzelhetőnek tartanak azonban, bár meglehet, hogy ezeket nem most, hanem később jelentené be a jegybank. Kézenfekvő például - különösen Matolcsy György korábbi kijelentéseire emlékezve -, hogy a devizaadósság állományának csökkentését is célozná valamilyen program, és többen számítanak a kéthetes betétek "kisöprésére" is, ami viszont akár nagyobb negatív reakciót is okozat. Arra mindenesetre nem számítanak, hogy holnap olyan bejelentés jön, amivel vészesen apadna a devizatartalék. Portfolio.hu piaci villámpoll.

Megkérdeztük a piaci elemzőket, mire számítanak a holnap délelőtti jegybanki tájékoztatóval kapcsolatban. A négy kérdésre adott válaszokból az derül ki, inkább visszafogott gazdaságélénkítő lépésekre számítanak. I. Hány eszköz bejelentésére kerül sor holnap? A tizenkettő válaszadó közül a kérdésre válaszolók mindegyike úgy vélte, több eszköz bejelentése...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái