Előfizetői tartalom

Ez már a Matolcsy-program első hatása?

Portfolio
Megelőlegezik a bizalmat a magyarországi növekedésösztönző törekvéseknek a Bank of America Merrill Lynch elemzői. A londoni közgazdászok ugyanis a korábbi -0,3%-os zsugorodás helyett 0,4%-os gazdasági növekedést várnak az idei évre. Ezt a jobb fogyasztói kiadásokkal, az autóexport javuló kilátásaival és kisebb részben a múlt héten bejelentett jegybanki növekedési programmal magyarázzák. Az első elemzőház a Merrill, amelyik az elmúlt időszakban javította a magyar növekedési előrejelzését.

A három tényező A Merrill elemzői keddi anyagukban felidézik, hogy éles dezinflációs folyamat figyelhető meg a magyar gazdaságban, amit elsősorban bázishatások okoznak, valamint az év elején végrehajtott rezsicsökkentés. Emellett arra is emlékeztetnek, hogy a kormány nyártól újabb rezsicsökkentést tervez más szolgáltatási díjak esetében és összesen 30%-os díjcsökkentést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés