Előfizetői tartalom

Lassuló növekedés és defláció - ez van ma Lettországban

Portfolio
Az utóbbi időkben jelentős növekedést produkáló balti állam lassulást mutat 2013 első negyedévében. Az első negyedéves GDP növekedési adatok szerint Lettország gazdasága immáron csak 3,1 százalékkal növekedett éves szinten, az előző 5,1 százalékos szinthez képest. Mindez a piaci konszenzusnak megfelelő, ugyanakkor a rossz híreket tetőzi, hogy az éves inflációs adat áprilisban negatívra változott.

Az adatok szerint a negyedéves GDP változás 1,2 százalék volt - derült ki az előzetes statisztikai adatközlésből. Az ország a válság során kiemelkedő visszaesést produkált, mely jórészt a belső leértékelésen alapuló gazdaságpolitikai programjuknak volt köszönhető.Ezt követően bár jelentős korrekció ment végbe és még az 5 százalék körüli éves növekedést is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés