Előfizetői tartalom

Van is, meg nincs is országos bérajánlás

Portfolio
Gaskó István, a Liga szakszervezetek elnöke a mai sajtótájékoztatón elmondta, megszületett az országos bérajánlásról a megállapodás, ami a kormány konvergencia programjában szereplő inflációs értéket venné alapul, a nettó bérek reálértékének megőrzése érdekében. Dávid Ferenc, a munkáltatói szakszervezetek elnöke szerint viszont nincs konkrét szám a megállapodásban, és a bérajánlást nem az inflációs mutató jelképezi, hanem a konvergencia programban szereplő gazdasági mutatók összessége. Czomba Sándor pedig elmondta, mi minden változik a lakhatási támogatások igénylése terén.

A kormány áprilisban közzétett 2013. évi konvergencia jelentésében az idei évre 3,1%-os inflációval számol. Gaskó István szerint ez jelenti a bérajánlás alapját, hogy a nettó keresetek reálértékét megőrizzék. Az országos bérajánlás (aminek kötelező ereje nincs, ahogy a neve is mutatja, ajánlás) ajánlja a versenyszférában működő munkáltatóknak és munkavállalóknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés