Előfizetői tartalom

A cégek fele öt éven belül cserélődik

MTI
Magyarországon a vállalkozások 50 százaléka cserélődik le öt éven belül, az okok között a kiszámíthatatlan gazdasági, politikai és jogi környezet áll az élen. Az elmúlt két évben minden szektorban csökkent a fluktuáció, de továbbra is vezet a szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás, illetve az építőipar - állapítja meg az Opten céginformációs szolgáltató hétfői közleményében.

Az Opten Kft. cégfluktuációs indexe (CFI) egyetlen számértékbe tömörítve jeleníti meg a működő cégek számában történt változásokat. A mutató az adott időszak alatt - akár adott ágazatra és megyére vonatkozóan - az újonnan alapított, illetve a megszűnt cégek számának összegét viszonyítja a vizsgált időszak elején rendben működő cégek számához. A közlemény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés