FONTOS Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból
 
Előfizetői tartalom

Az OECD szerint is jobban teljesít Magyarország

Portfolio
A tavalyi zsugorodás után az idén mérsékelt ütemben elkezd növekedni a magyar gazdaság - áll az OECD legfrissebb, Magyarországról kiadott jelentésében. Részben a növekvő aktivitási ráta miatt a munkanélküliség még 2014 közepéig emelkedni fog. A gazdasági alkalmazkodás, a nagyfokú bizonytalanság és a gyenge üzleti bizalom továbbra is leszorító hatást gyakorol a belső keresletre, a növekedési kilátások továbbra is az exporttól függnek, és így a folyó fizetési mérleg többlete is tovább növekedhet.Az inflációval kapcsolatban meglepő módon nem igazán optimista a nemzetközi szervezet.

0,5 százalékos GDP-növekedést vár Magyarországon 2013-ban az OECD friss előrejelzése szerint. Az ezelőtti legutóbbi prognózis még -0,1 százalék volt, tehát az OECD szerint javultak a kilátások. A 2014-re szóló előrejelzésen azonban jóval halványabb módosítást eszközölt a szervezet, 1,2 százalék helyett 1,3 százalékos növekedést vár 2014-re. Miközben a magyar kilátások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés