Gazdaság

Ebből a pénzből védekezik az óriási árvíz ellen a kormány

MTI
Az árvízi védekezés költségeinek fedezete biztosított - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
A gazdasági tárca vezetője kérdésre válaszolva hangsúlyozta, hogy a katasztrófavédelem 51 milliárd forintos keretből gazdálkodik. A Belügyminisztériumnál felülről nyitott keret áll rendelkezésre a természeti csapások kárainak enyhítésére, de az önkormányzatok számára is rendelkezésre áll egy nyolcmilliárd forintos vis maior keret.

Varga Mihály jelezte: szükség esetén a költségvetési tartalékokból, illetve fejezeti összegek átcsoportosításával is előteremthető a védekezés költségeinek fedezete.

Ezen kívül az Európai Unió is fenntart egy szolidaritási alapot - tette hozzá.A nemzetgazdasági miniszter elmondta: szerda este készülhetnek el az árvízi védekezés költségeinek mértékére vonatkozó első becslések.

Ebből a pénzből védekezik az óriási árvíz ellen a kormány
Az áradó Duna ellepte pesti alsó rakpartot, a Parlament előtt 2013. június 5-én. Budapesten várhatóan június 10-én tetőzik a Duna, 875 centiméteres vízállással.
Az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) szerda reggeli adatai szerint Budapestnél a vízállás elérte a rakpartok szintjét. Mindenhol jelentősen emelkedett a folyó vízállása. Az OMIT tájékoztatása szerint a Szigetközben várhatóan szombaton, Budapesten és Nagymarosnál hétfőn tetőzik a Duna.

Országszerte már több mint 687 kilométernyi töltésszakaszon védekeznek. Ebből több mint 191 kilométeren rendkívüli, mintegy 62 kilométeres szakaszon harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben. Több mint 82 kilométeren másodfokú, csaknem 352 kilométeren elsőfokú a védekezés.

Csak a fővárosban 20 helyszínen folyik nagy erőkkel a védekezés, kiemelt terület a Margitsziget és a Római part. A Margitszigeten kedden megkezdték a védmű kiépítését, ahová háromezer köbméter homokot és 300 ezer zsákot vittek ki.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden közölte: a kormányzat mozgósítani tud körülbelül nyolcezer katonát, nyolcezer katasztrófavédelmi dolgozót, 1400 vízügyi szakembert és 3600 rendőrt az árvízi védekezésre. Kedden több mint ezer katonát már bevetettek.A dunai árhullámban nem érintett vízügyi igazgatóságok műszaki vezetőit és munkatársait átvezényelték a győri és a budapesti vízügyi igazgatóságra, illetve az OMIT-ba a Duna menti védekezés érdekében.

Ebből a pénzből védekezik az óriási árvíz ellen a kormány
Nők mennek az állóhajókhoz kiépített hídon, Budapesten, a részben elöntött Jane Haining rakparton 2013. június 5-én. A fővárosban várhatóan június 10-én tetőzik a Duna, 875 centiméteres vízállással.
warrenbuffettt
közösségi iroda
GettyImages-482460361
GettyImages-1162791014
penzvaltas forint dollar brexit
Alteo klub
OrbanViktor
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
GettyImages-482460361