Előfizetői tartalom

Kormányválsággal fenyegetőzik Berlusconi (2.)

Portfolio
Újra élesednek az ellentétek az olasz koalíciós kormánypártok, a Silvio Berlusconi Szabadság Népe (PDL) pártja és a miniszterelnök vezette Demokrata Párt (PD) között. A mostani feszültség hátterében az áll, hogy a jobboldali PDL politikusai úgy nyilatkoznak: kilépnek a koalícióból, ha a PD képviselői eltávolítják Berlusconit a szenátusi székéből a legutóbbi bírósági ítélet miatt. A mentelmi bizottság szeptember 9-én szavaz a dúsgazdag ex-miniszterelnök mentelmi jogáról. Berlusconi közleményt adott ki hétfőn, melyben hírzárlatot rendelt el.

Zsarol Berlusconi pártja Elkerülhetetlenné válnak az előrehozott választások, ha a PD politikusai megszavazzák Berlusconi eltávolítását és az államfő, Giorgio Napolitano megállapítja, hogy többé már nem áll fent a kormánytöbbség - fogalmazott Sandro Bondi PDL-szenátor a Corriere della Sera olasz lapnak a hétvégi, Berlusconi milánói villájában zajló megbeszélések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés