Előfizetői tartalom

Újra közelebb került az argentin csődveszély

Portfolio
A New York-i fellebbviteli bíróság is kimondta, Argentínának vissza kell fizetnie a több mint tíz éve görgetett és nagyjából 1,3 milliárd dollár kint lévő adósságát, illetve annak kamatait. Az ügy háttere, hogy a 2001-es argentin csőd idején a befektetők (hedge fundok) egy része nem kívánt részt venni az adósságátstrukturálásban, és a teljes adósságot követelik vissza. A visszafizetés kapcsán korábban újabb argentin csődtől tartott a piac.

Argentína még abban bízhatna, hogy érveit a legfelsőbb bíróság meghallgatja, de erre a BBC szerint kevés az esély. Viszont a döntést 2014 októberig, jóval az argentin kongresszusi választások utánig kitolhatja. A befektetők annyira elszántak a követeléseik behajtását illetően, hogy tavaly egy argentin hajót is megpróbáltak megszerezni, így azt egy időre lefoglalták, majd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés