Előfizetői tartalom

Többet hoznak, mint visznek az online pénztárgépek

Portfolio
A pénztárgépek online bekötésére való átállás idén 20 milliárd forintjába kerül az államnak, de ezek a kiadások már idén megtérülhetnek - jelentette ki a Népszabadságnak adott interjújában Pankucsi Zoltán, a a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára. Elmondta: bíznak abban, hogy az átállás végső határidejeként jelzett december 31. tartható.

A helyettes államtitkár arra a kérdésre, hogy mennyibe fog kerülni az államnak a teljes átállás, kifejtette: az adóhatóságnál végzett fejlesztés, illetve az állami támogatás közel húszmilliárd forintos kiadást jelenthet. Az új rendszer bevezetése miatti többletbevételek azonban már az idei költségvetésben meg fognak jelenni, így a kiadások már ebben az évben megtérülhetnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés