Előfizetői tartalom

A Fehér Ház elbaltázta az elnökválasztást

Portfolio
A Fed egyik befolyásos felsővezetője szerint a Fehér Ház súlyosan hibázott a Fed elnökjelölési folyamatában amikor hagyta a publikus vitát elharapózni, ami végül Lawrence Summers visszalépéshez vezetett. Summerset követően Janet Yellen vált a legesélyesebb jelölté, de a folyamat politikai cirkusszá vált, így a Fehér Ház arra kért több szenátort is, hogy álljon ki Yellen mellett. Barack Obama elnök ezen a héten még valószínűleg nem nevezi meg jelöltjét. 2013.09.19 11:28 Ezt lépheti a Fed, ha nő kerül uralomra 2013.09.17 14:57 Az egyiket kicsinálták, jöhet a másik? 2013.08.07 06:30 Politikai cirkusz lesz az amerikai jegybankelnök-választásból?

A Fehér Ház elbaltázta a Fed elnökjelölési folyamatát, nem kellett volna ugyanis hagynia, hogy ilyen súlyos nyilvános vita alakuljon a jelöltek érdemeiről - véli Richard Fisher a Federal Reserve Bank of Dallas elnöke. Fisher, aki a Fed Nyíltpiaci Bizottságának tagja úgy véli, hogy a Fed-elnökválasztásnak nem kellene publikus vitának lennie, hozzátéve, hogy a Fed-nek sosem szabad...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés