Előfizetői tartalom

37% beszél idegennyelvet, de az angolt csak negyedük jól

Portfolio
A 25-64 éves korú magyar lakosság mindössze 37 százaléka beszél legalább egy idegen nyelvet. Ráadásul a beszélt nyelvben való jártasság sem tűnik túl erősnek, a leginkább beszélt nyelv az angol, akárcsak az uniós országok többségében, de az angolul beszélő magyarok mindössze negyede beszéli jól ezt a nyelvet. Nem csak a felnőttekkel, idősebb generációkkal együttesen mérve vagyunk elmaradva uniós összevetésben, az iskolákban nyelvet tanulók aránya is elmarad az átlagtól.

Egy felsőoktatási tervezet kapcsán -, amely szerint bizonyos szakokon lehetővé tennék, hogy nyelvvizsga nélkül is diplomát lehessen szerezni - kapcsán írtuk nemrég, hogy az Európai Unió országai között Magyarországon a legnagyobb azok aránya (65%), akik egyetlen idegen nyelvet sem beszélnek. A magyar 25-64 éves lakosság körében 37% beszél legalább egy idegen nyelvet, amivel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés