Előfizetői tartalom

Mikor is megy csődbe az Egyesült Államok?

Portfolio
Az események komplex sorozata miatt nagyon gyakran látunk félreértéseket a magyar sajtó részéről az Egyesült Államok lehetséges csődjével kapcsolatban. Mind a TV-ben, mind a rádióban hallottunk olyan interpretációkat, hogy csütörtöktől beáll az Amerikai Egyesült Államok csődje, ez márpedig így nem igaz, pusztán a csőd lehetősége kerül terítékre. Ennek tisztázásául az alábbiakban most összefoglaljuk a főbb dátumokat.

Október 17-én kimerülnek az Egyesült Államok államkincstára által használt extra intézkedések (extraordinary measures), amik az adósságplafont tették egy fokkal rugalmasabbá ("fura költségvetési trükkök" - ahogy sokan jellemzik). Ezt a napot követően az történik, hogy az országnak nem lesz törvényi felhatalmazása rá, hogy újabb hiteleket vegyen fel a piacról. Pontosabban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés