Előfizetői tartalom

Pörgeti az EU a magyar építőipart

Portfolio
Augusztusban is jól teljesített az építőipar, az előző hónaphoz képest 4%-kal bővült a termelési volumen. Az éves növekedést kifejező index immár 14,6%-on áll, a rendelési mutatók pedig a növekedés folytatódását ígérik. A biztató trend szépséghibája, hogy a dinamizmus szinte kizárólag az EU-támogatások felpörgése miatt felfutó állami építkezések eredménye, ami felfogható egy sajátos választási ciklusnak is.

Ahogyan az alábbi ábrán is látszik, az építőipar 2012 közepén fogott padlót, és azóta viszonylag gyors bővülést láthatunk. A folyamat tulajdonképpen meglepő lehet, hiszen előtte évekig vártuk, hogy az ágazat talán már elérte a mélypontot - ehhez képest ez jóval később következett be, viszont utána nem pangás, hanem felpattanás következett.Az emelkedés persze relatív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés