Előfizetői tartalom

Ami a munkahelyteremtésnél fontosabb

Portfolio
A közvetlen munkahelyteremtésnél nagyságrenddel fontosabb tényező a foglalkoztatottság növelésében a munkaerő foglalkoztathatósága és a makrogazdasági konjunktúra. Az elemzések azt mutatják, hogy a munkahelyteremtéssel létrehozott munkahelyek csak kis része, többnyire kevesebb, mint tizede növeli tartósan a foglalkoztatást, és azok többsége sem feltétlenül helyben, hanem az adott fejlesztéssel szomszédos, olyan kistérségekben, ahol nagyobb a munkaerő-felesleg.

A Magyarország számára 2007 és 2015 között a foglalkoztatás bővítésére, strukturális fejlesztésekre, beruházásokra és támogatásokra rendelkezésre álló 7500 milliárd forint foglalkoztatási hatásait vizsgálták tanulmányukban Major Klára közgazdász, a Hétfa tudományos munkatársa és Tétényi Tamás közgazdász, a közgazdaság-tudomány kandidátusa. Tanulmányukról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés