Előfizetői tartalom

Szépen továbbgyűrűzik a drágulás

Portfolio
A japán fizetőeszköz meglehetősen sokat gyengült idén, amitől pont az export fellendülését vártuk volna, de ez a legfrissebb adatok szerint sem valósult meg. Jelentős külkereskedelmi mérleghiány jellemzi az országot, ami jelen esetben a sérülékenységre utal és a jövőre tervezett forgalmi adóemelés kockázatait növeli. A japán jegybank szerint ugyanakkor jól állnak a reflációs folyamat terén, a korábban látott magas energiaárak elkezdtek átgyűrűzni a gazdaság többi részébe is és így elérhetőnek gondolják a kitűzött két százalékos célt a két éves időtávon.

Lassulást mutat a japán export szeptemberben, míg az ország kereskedelmi mérlege tovább folytatja a rekordméretű deficitek felhalmozását. Ez meglehetősen rossz hírnek számít Sinzó Abe, japán miniszterelnök számára, hiszen a soha nem látott mértékű lazítástól és a jen gyengülésétől pont, hogy a külkereskedelem fellendülését várták volna. Az augusztusi 14,6 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés