Előfizetői tartalom

"Vágni vagy nem vágni, ez itt a kérdés..." - töprenghet a Fed

Horváth István
Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve alaposan meglepte a piacokat legutóbbi bejelentésével, miszerint változatlan nagyságrendben kívánja eszközvásárlási programját folytatni. A bejelentés leginkább azért volt igen meglepő, mert teljes egészében az eleddig igen jól működő előre mutató jellegű kommunikáció szellemével szöges ellentétben, teljes váratlansággal érkezett. Vajon mi lehetett a motiváció egy ilyen hirtelen váltás mögött? Esetleg a makrogazdasági indikátorok romlottak volna ilyen erőteljesen? Nem feltétlenül.

A döntést követően egynémely piaci szereplő "egy rakás olyan akadémikus gyülekezetének" nevezte a Fedet, akiknek fogalmuk sincs a piacok működéséről... Valóban így lenne ez egy olyan intézménynél, amely sikeresen látta el a feladatát a válság legnehezebb pillanataiban, amatőrként kezdjen el tevékenykedni? Egy kiváló szakembergárdával, az amerikai gazdaságról a legpontosabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés